De Nederlandse bouwsector wordt circulair en dat is hoognodig. De bouwsector is grondstoffenintensief. De bouw neemt naar schatting 50% van het  grondstoffenverbruik, 40% van het totale energieverbruik en 30% van het totale waterverbruik in Nederland voor zijn rekening. Daarnaast is een groot deel van al het afval in Nederland (circa 40%) bouw- en sloopafval en is de sector verantwoordelijk voor circa 35% van de CO2-uitstoot.

Maar wat betekent het als de Nederlandse bouw circulair wordt? Het betekent dat we in 2030 50% minder grondstoffen verbruiken en in 2050 geen afval meer produceren. Dat klinkt misschien als een pittige opgave. Echter biedt deze nieuwe economie ook enorme kansen voor partijen die de handschoen oppakken.

Kenniscentrum Circulair Bouwen zet zich in om circulair bouwen toegankelijk te maken voor iedereen. Van overheidsinstantie tot eenmanszaak. Door het verzamelen, delen en ontwikkelen van kennis laten we zien dat circulair bouwen niet moeilijk hoeft te zijn. Doordat wij zowel een online platform zijn als een fysieke locatie hebben is ons bereik groot en kunnen we op een laagdrempelige manier elkaar ontmoeten, inspireren en nieuwe business creëren.

Vanwege de aangesloten partners bij ons kenniscentrum en onze achtergrond in de bouwsector weten wij waar de pijnpunten liggen in de overgang naar circulair bouwen. Wij nemen belemmeringen weg en bieden praktische oplossingen om met circulair bouwen aan de slag te gaan.

Als kenniscentrum willen wij een positieve en inspirerende bijdrage leveren aan de overgang naar circulair bouwen en dat stopt voor ons niet bij het delen van kennis. We geloven namelijk dat een praktische benadering ervoor zorgt dat er meteen impact gemaakt kan worden. Om die reden organiseren we evenementen, workshops, kennistafels en exposities en staat onze deur altijd open voor iedereen met een vraag.

Daarnaast betrekken we het praktijkonderwijs bij circulair bouwen. Zo zorgen we ervoor dat de toekomstige generatie niet alleen weet wat er moet gebeuren maar daar ook naar kan handelen.

Door actief samen te werken maken we de bouwsector circulair. Wij faciliteren, jullie bouwen. Welkom bij KCCB.

Aankomende evenementen

Woondeal (besloten)
– Eind september

KCCB Kenniscentrum circulair bouwen

Kick off KCCB (open inschrijving)
– 15 oktober

Vragen?

Door actief samen te werken maken we de bouwsector circulair. Ondanks dat ons platform nog officiëel live moet gaan kunnen we je al wel helpen. Stuur ons een berichtje via onderstaande formulier of bel een van de oprichters.

Patrick Schreven – 0652081101

Jaap Flendrie – 0610499087

Natasja Rutten – 063620782

Niks missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.